Vlak voor Stampin’Up! aankondigde dat ze de markt in Nederland gingen openen, had ik al mijn designpapier weggedaan. Ik gebruikte het hoegenaamd niet, omdat ik niets leuker vind, dan mijn eigen designpapier maken.
Beginnen met een wit papiertje, en dan met stempels, inkt en technieken, precies het design papier maken dat ik in gedachten heb, is kicken.

Stampin’Up! heeft in de nieuwe annual catalog (grote catalogus) heel erg veel nieuwe stempels die zich hier heel erg goed voor lenen.
Omdat ik hier zelf zo enthousiast voor ben, heb ik gisterenavond, tijdens de workshop hier tekst en uitleg over gegeven. We hebben eigenlijk voornamelijk gewerkt met technieken waarbij je achtergronden stempels met de stamp-a-magic, maar ook wat al snel Free Style genoemd werd.

Maar omdat dat niet zo erg leuk is om mee naar huis te nemen en daar te showen, zijn we begonnen met een kaartje.

Ik ben head over heels verliefd geworden op de grote ‘broodzak sluiter’stans die in de set Chalk Talk framelits zit. Ik dacht al dat dat zou gebeuren toen ik de stans, uit de verte, zag tijdens de dag voor demonstrators in Almere.

Dus gelijk besteld toen dat kon op 1 juli, en toen ik hem uitpakte wist ik het gelijk, deze is van hetzelfde kaliber als de Top Note, een stans die ik nooit in de kast opruim omdat ik hem steeds gelijk wil kunnen pakken.  Met deze heb ik dat dus ook. Ik heb al de tag al in een hele stapel verschillende verwerkt.  Maar het kan ook met een kaart.

Ik wilde eigenlijk de Ghost techniek gebruiken, ik heb alleen nog niet de goede SU materialen gevonden om dat tot het gewenste effect te krijgen. Een goed alternatief is een resist techniek. In dit geval, eerst stempelen en embossen met clear embossing poeder, en dan sponsen in de kleuren van het ondergrond papier.

Zoals ik van mezelf gewend ben, vind ik dat heel erg snel saai. Dus de randjes nog gesponsd met Gumball Green. Dat zat ook in het achtergrond papier, maar minder prominent aanwezig, en daardoor vallen de tags wel erg op. Ik had nog vaag een idee over touwtjes, en labels, maar eigenlijk is het weer een geval van Less is More, en hou ik het zo. Ik ben bang dat het druk gaat worden als ik nog meer toevoeg.

2013-07-17 13.59.39

Op Basic Gray achtergrond papier geplakt. Ik denk dat ik meer ga doen met dit concept, maar eerst de ghost techniek goed krijgen met uitsluitend SU materialen.

2013-07-17 14.00.02

 

Dit zijn de, door mij, gemaakte achtergronden. Geen Free Style achtergronden van mij, die komen nog wel, net zoals de complete kaarten die ik zal gaan maken van deze achtergronden.

Gebruikt Kaart:

Stempels: Flowering Flourishes

Inkt: Gumball green,

Calypso Coral

Daffodil Delight

Crumb Cake

DSP Epic Day This and That

Card Stock: Very Vanilly

Basic Gray

Strans: Chalk Talk Framelits

Stempels Achtergronden

Six Sided Sampler

Mosaic Matters

Hello Lovely

Lovely Romance

 

 

 

2 reacties op “Workshop

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht