Mijn jongste zus spaart al, zolang iedereen zich kan herinneren, olifanten. Daardoor hebben olifant stempels een heel speciale aantrekkingskracht op mij.  Deze olifant, Henry, uit de summer mini catalogus van Stampin Up, is daarop geen uitzondering.  Henry heeft een lange slurf waar aan je van alles kunt hangen, of op kunt zetten. De set bestaat uit 13 stempels, mogelijkheden genoeg dus.
Vandaar heb ik met uitgeleefd met allerlei kaarten gemaakt met Henry.
Natuurlijk zijn de kaarten uiteindelijk voor mijn zus, maar eerst mogen ze op het blog. Meestal doe ik dat niet, dan worden de kaarten verstuurd, en gaan ze pas op het blog als kaart is aangekomen, of de workshop is gegeven. Voor olifant kaarten maak ik een uitzondering.

1.Achtergrond is gemaakt met patchwork techniek. Ik zag deze techniek ergens langs komen, en wilde dat eens uitproberen. Een prima manier om restjes scrappapier te gebruiken. Doordat het papier aan twee kanten een patroon heeft, is het ook nog een heel snelle techniek, met een groot effect.
De hartjes zijn geembossed met Cherry Cobbler embossingpoeder, een van mijn favoriete Stampin Up  kleuren.  Het label is geponsed met een oude Stampin Up pons. Helaas retired.

2013-04-02 17.36.42

2. Blauwe kaart met de Color Blocking techniek van Technique Junkies. Ik heb Henry geembossed met zwart embossingpoeder. Ik werk nog niet zo heel lang met Stampin Up embossingpoeder, maar ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb ook het idee dat het embossingpoeder minder op de verkeerde plekken blijft plakken als ik van andere merken gewend ben.  Waardoor het resultaat strakker is, en daar hou ik erg van.
De rand is gestempeld met een tekststempel uit de Henry Says set. Tussen de teksten zitten rondjes die ik geponsed heb, met de cupcake pons. Die rondjes hadden precies de juiste grote.

2013-04-02 17.36.28

3.De achtergrond van deze kaart heb ik gemaakt met het kanttape van Stampin Up. Ik heb een stukje op de kaart geplakt, en daarna gesponsed. Het tape daarna weer verwijderd. En dit 3x in 3 verschillende lengtes en kleuren.
Dit kant tape leent zich heel erg goed voor deze technique. Op deze manier haal je ook erg veel uit een rolletje tape. Nog meer waar voor je geld.

Op de middelste rand heb ik de vogeltjes gestempeld. Ook deze vogeltjes komen uit de Henry Says set. Eerst gestempeld in So Saffron, en daarna alleen de tekst nog een keer in Midnight Muse.  Henry zelf zat verkeerd om, en heb ik gestempeld op scrappapier, uitgeknipt, en in spiegelbeeld opgeplakt.  Als oog heb ik hem een brad gegeven.  In het echt is dat duidelijker dan op de foto.

 

2013-04-02 17.36.55 2013-04-02 17.37.02

4.Double shutter card. Ik ben erg weg van deze techniek. Kaarten die op een andere manier sluiten, bewegen, of een afwijkende vorm hebben, zijn sowieso erg favoriet bij mij. Voor deze kaart heb ik een frame gestansed, en het centrum gebruikt om de kaart te laten sluiten. Ook dit is een Technique Junkies techniek.

Voor de achtergrond heb ik stukken gesneden uit een vel First Edition, en daarop gestempeld met Fresh Fruit. Henry zelf heb ik ook gestempeld op First Edition, en een beetje gekleurd met Wisteria Wonder. Het frame en het label zijn aan de randen gesponsed met Midnight Muse, daarmee is ook de tekst gestempeld. Aan Henry zijn slurf hangt een slinger. De stempel daarvoor is ook onderdeel van de set, net als de tekst.

2013-04-02 17.38.10

 

5. De achtergrond voor deze kaart is door de embossing folder gehaald. Omdat het wolkenpatroon zonder kleur wat te subtiel is, heb ik de wolken gesponsed met Midnight Muse, maar dan heel erg licht. Henry zelf is ook door de embossingfolder gehaald, een met een houtnerf. Het gras is gemaakt door een strook papier op regelmatige afstanden in te knippen en dan onregelmatig af te knippen. Het molentje is een Stampin Up stans. De bloemen zijn gestempeld met Itty Bitty bits, en uitgeponsd.

2013-04-02 17.36.04

Een reactie op “Henry Says

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht